Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

23.2.2017.

3. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2016./17.

Treći krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 18. travnja 2017.- 30. srpnja 2017. (dodatni preduvjet: najraniji početak mobilnosti minimalno 1,5 mjesec od datuma dostave prijavne dokumentacije). Završetak mobilnosti je najkasnije 30. rujna 2017. Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici. Rok za prijave je 23.3.2017. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava).

23.2.2017.

Natječaj za dodjelu Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2016./2017.

Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017. Tekst natječaja dostupan je na poveznici.  Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu http://www.unizg.hr/rektorova/ . Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Rok za prijavu na Natječaj je do petka 28. travnja 2017. do 16 sati. Ispis cijelog prijavljenog rada u dva primjerka (uključujući i obrazloženje mentora i, ako je potrebno, suglasnost Povjerenstva za etičnost eksperimentalnog rada FBF-a) te elektroničku verziju rada i svih popratnih dokumenata studenti trebaju dostaviti u Dekanat Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta do srijede, 3. svibnja 2017. do 16 sati. Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade te kriteriji izvrsnosti po kojima će se vrednovati zaprimljeni studentski radovi nalaze se na mrežnim stranicama Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta pod odjeljkom DOKUMENTI, Akti Sveučilišta i Rektorskog zbora, Akti značajni za studente, odnosno Akti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pravilnici, Akti značajni za studente. Upute za pisanje i tehničko opremanje radova nalaze se kao Prilog 2 unutar Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, a dodatne informacije o sadržaju pojedinih poglavlja studenti mogu naći u uputama za pisanje diplomskog rada koje su objavljene na mrežnim stranicama Fakulteta.

23.2.2017.

JGL - otvoren natječaj

Jadran Galenski laboratorij d.d. je objavio natječaj za poziciju formulatora (m/ž). Svrha radnog mjesta je razvoj formulacija i tehnoloških procesa proizvoda iz različitih razvojnih i legislativnih kategorija u cilju efikasne razvojne i operativne realizacije proizvoda i dostupnosti istog kupcu i partneru. Pogledajte natječaj ovdje.

22.2.2017.

OBAVIJEST STUDENTIMA MEDICINSKE BIOKEMIJE KOJI UPISUJU PREDMET BIOKEMIJA

Poštovani studenti, u prilogu se nalazi obavijest o početku nastave vježbi i održavanju ulaznog kolokvija za studente medicinske biokemije koji su upisali kolegij Biokemija u ljetnom semestru akademske godine 2016./2017., kao i pripadajuća skripta za vježbe. Molimo da obratite pažnju na termin održavanja ulaznog kolokvija kojeg je potrebno položiti kako biste mogli pristupiti vježbama. Raspored vježbe MB Skripta

17.2.2017.

Akademska nagrada AMAC-UK 2017 namijenjena studentima i mladim znanstvenicima

AMAC-UK, udruga bivših studenata hrvatskih sveučilišta u Velikoj Britaniji i članica Saveza ALUMNI UNIZG, raspisala je Akademsku nagradu za studente i mlade znanstvenike za 2017. godinu u iznosu od 1.000 GBP sa svrhom da studentima i mladim znanstvenicima iz Republike Hrvatske omogući i olakša ostvarenje projekata iz njihovog područja interesa. Uvjet je da projekt uključuje posjet i/ili suradnju s institucijama i znanstvenicima u Velikoj Britaniji. Više na mrežnim stranicama ALUMNI AMA-FBF-a ili  ALUMNI UNIZAG

16.2.2017.

Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu

Više o natječaju pogledajte na poveznici. Prijave na Natječaj traju od 15. veljače do 5. ožujka 2017. do 24 sata, a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr/stipendije. Za sva dodatna objašnjenja studenti se mogu obratiti na kontakt e-mail adresu: stipendije@unizg.hr ili na tel. 01/4564-217.

14.2.2017.

Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2017./2018. (2. dio)

 Obavještavamo Vas da su u sklopu bilateralne međusveučilišne suradnje objavljeni natječaji za studentsku razmjenu  u zimskom semestru akademske godine 2017./2018. na sljedećim Sveučilištima: York University, University of New Mexico, National Cheng Kung University, National Sun Yat-sen University te Chuo University. Tekst natječaja možete pronaći na sljedećoj poveznici.

3.2.2017.

Predavanje o upalnim bolestima crijeva u kontekstu visokog obrazovanja

Ured za studente s invaliditetom i Hrvatsko udruženje za Chronovu bolest i Ulcerozni kolitis pozivaju koordinatore za studente s invaliditetom, nastavno i nenastavno osoblje te studente i sve zainteresirane  na predavanje o upalnim bolestima crijeva u kontekstu visokog obrazovanja. Predavanje traje 1.5 sat, tijekom kojega će se predstaviti utjecaj upalnih bolesti crijeva na obrazovanje, tj.  izazovi s kojima se susreću oboljeli od upalnih bolesti crijeva tijekom obrazovanja te kako nastavnici ili nastavnik mogu pomoći oboljelima od upalnih bolesti crijeva tijekom obrazovanja.  Predavanje će se održati 28. veljače 2017. u prostorijama Rektorata (Trg maršala Tita 14, Zagreb, 10000-HR) s početkom u 13h. Zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je najkasnije do 10 veljače, e-mailom poslati prijavu, na: uredssi@unizg.hr U prijavi obavezno navesti: ime i prezime, titula, kontakt (e-mail i mob.) i naziv sastavnice. Svi sudionici će e-mailom biti obaviješteni o dvorani održavanja predavanja te će im na isti biti upućena i službena pozivnica.

26.1.2017.

Regionalni BioCamp 2017

Regionalni BioCamp 2017 je trodnevni forum, na kojem se studenti upoznaju s istaknutim stručnjacima. Prijave su od 01. do 28. veljače 2017. Više informacija na poveznici.