Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Obavijest o postupku prijave slučajeva zlostavljanja, kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja

Poštovane studentice i studenti,

Poštovane kolegice i kolege,

 

Farmaceutsko-biokemijski fakultet osnovao je Povjerenstvo za zaprimanje pritužbi u slučajevima zlostavljanja, kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja (skraćeno Povjerenstvo za pritužbe) kojem se mogu javiti svi studenti/ice i zaposlenici/ice Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji/e bi htjeli prijaviti uznemiravanje, zlostavljanje, kršenje načela ravnopravnosti spolova i povezane oblike diskriminacije s kojima su se susreli prilikom studiranja ili rada na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu.

 

Članice povjerenstva za pritužbe su:

  1. izv. prof. dr. sc. Gordana Maravić Vlahoviček — predsjednica Povjerenstva
  2. doc. dr. sc. Sandra Šupraha Goreta — članica Povjerenstva
  3. doc. dr. sc. Maja Bival Štefan — članica Povjerenstva
  4. Maja Čamber mag. iur. — članica Povjerenstva
  5. Sofia Shkunnikova, studentica — članica Povjerenstva

 

Prijave možete podnijeti članicama Povjerenstva e-poštom na adresu sigurnosni.kanal@pharma.hr ili putem online obrasca koji možete naći ovdje. Članice Povjerenstva, osim za zaprimanje prijava, stoje vam na raspolaganju i za informiranje i savjetovanje o temi.

Možemo se zamisliti na vašem mjestu i pretpostaviti da osjećate strah za svoj studij ili nelagodu od izlaganja, no jamčimo vam da ćemo vašim prijavama pristupiti s najvećom ozbiljnošću i da ćemo poštovati Vaše zahtjeve u vezi prijave (primjerice anonimiziranje prijave, zahtjev da se prijava ne prosljeđuje dalje i sl.)..

Sve članice Povjerenstva obvezale su se štititi vaš identitet i bilo koju informaciju koju od vas zaprime (izuzev informacija potrebnih za provođenje postupka, osim ukoliko ne iskažete želju da se prijava ne prosljeđuje na daljnje postupanje), a svaku pritužbu (bila ona anonimna ili ne) procesuirati s maksimalnom razinom diskrecije, posvećenosti i senzibiliteta, u suradnji s nadležnim državnim tijelima i sukladno važećim Zakonima RH, te pravnim aktima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

Molimo vas da ozbiljno shvatite sveukupnu problematiku kao i naš poziv za uspostavu komunikacijskog kanala za prijavu zlostavljanja, kršenja načela ravnopravnosti spolova i povezanih oblika diskriminacije i uznemiravanja. Ujedno vas molimo da navedeni komunikacijski kanal koristite s maksimalnom odgovornošću i poštovanjem. Napominjemo da je postupanje po anonimnim prijavama ograničeno, no Povjerenstvo će poduzeti moguće radnje sukladno važećim propisima. Molimo vas da nam se u vezi svih pitanja vezanih za podnošenje prijave slobodno obratite kako bismo vam pomogli i dodatno vas informirali.

Svim sadašnjim i bivšim studenticama i studentima, kao i zaposlenicama i zaposlenicima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta stojimo na raspolaganju i pozivamo ih da nam se s povjerenjem obrate kako bismo za sve buduće generacije studentica i studenata izgradili bolju i odgovorniju instituciju, ali i društvo u cjelini.