Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

O studiju

Poslijediplomski specijalistički studij «Dermatofarmacija i kozmetologija» namijenjen je, kao oblik trajnog usavršavanja, odnosno cjeloživotnog učenja, farmaceutima (magistrima farmacije) i drugim diplomiranim stručnjacima iz područja biomedicinskih, prirodnih ili biotehničkih znanosti. Studij se temelji na suvremenim znanstvenim i stručnim spoznajama iz područja farmaceutske tehnologije, dermatologije, farmakologije, farmaceutske kemije, fizikalne i analitičke kemije te biokemije.

Po završetku studija polaznik stječe teorijsko i praktično znanje o razvoju topikalnih lijekova i kozmetičkih pripravaka, od otkrića/izolacije djelatnih tvari do postupka registracije gotovih pripravaka. Studenti također stječu znanja i vještine praćenja i kritičkog vrednovanja stručne literature s ciljem zadržavanja dobivene razine kompetentnosti. Tome će cilju također doprinijeti i predavanja, seminari i rasprave na engleskom jeziku.

Voditelj studija: Prof. dr. sc. Jelena Filipović-Grčić, Zavod za farmaceutsku tehnologiju, jelena.filipovic@pharma.unizg.hr

Trajanje studija: Jedna godina (2 semestra); 60 ECTS bodova