Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Oglasna ploča

18.5.2021.

Poziv na UNIC Gradske laboratorije

Poštovani, u okviru UNIC projekta tijekom svibnja održat će se desetak sekcija tzv. Gradskih laboratorija koji okupljaju akademike, studente, gradsku upravu, civilno društvo i druge stručnjake i zainteresirane pojedince da sudjeluju u rješavanju aktualnih gradskih pitanja i problema, te nastoje pronaći rješenja na njih. Tema je Otporan Zagreb, a obradit će se kroz desetak sekcija koje se održavaju u periodu od 14. do 25. svibnja 2021. Termini i poveznice grupe POP-UP Gradski laboratoriji dostupni su ovdje.   Prijave su otvorene putem obrasca https://forms.gle/ZfckX45TrBUaKe7a9

18.5.2021.

OBAVIJEST - nastupno predavanje s temom “Sigurna primjena COVID cjepiva” , dr. sc. Nikica Mirošević Skvrce

Temeljem članka 3. i 4. Odluke o obliku i načinu provedbe nastupnog predavanja za izbor u znanstveno-nastavna zvanja, umjetničko-nastavna i nastavna zvanja te članka 24. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta daje O B A V I J E S T kojom se obavještavaju svi nastavnici, članovi Fakultetskog vijeća Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i svi ostali zainteresirani, da će dr. sc. Nikica Mirošević Skvrce  održati  nastupno predavanje s temom “Sigurna primjena COVID cjepiva” u ponedjeljak, 24. svibnja 2021. u 16.00 sati putem aplikacije Microsoft Teams. Nastupno predavanje pristupnica održava vezano za izbor u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docenta, u okviru predmeta: „Klinička farmacija s farmakoterapijom“.

5.5.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Nives Nanaši

Obrana završnog specijalističkog rada Nives Nanaši, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Klinička farmacija pod naslovom " Uloga ljekarnika u sprječavanju i liječenju hiperpigmentacija kože " će se održati online u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine, u 15.00 sati.

5.5.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Marijana Rončević

Obrana završnog specijalističkog rada Marijane Rončević, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Dermatofarmacija i kozmetologija pod naslovom " Hidratacija i epidermalna barijera " online u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine, u 14.00 sati

5.5.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Celija Milić

Obrana završnog specijalističkog rada Celije Milić, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Klinička farmacija pod naslovom "Potencijalne klinički značajne interakcije inhibitora protonske pumpe" će se održati online u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine, u 12.00 sati.

5.5.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Marija Matičević

Obrana završnog specijalističkog rada Marije Matičević, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Klinička farmacija pod naslovom "Utjecaj beta-glukana na koncentraciju kolesterola u krvi" će se održati online u četvrtak, 13. svibnja 2021. godine, u 11.00 sati.      

4.5.2021.

Postupak odabira mentora diplomskih radova

Poštovani studenti, uputa o postupku odabira mentora opisana je u slijedećem dokumentu. Nakon što ste s potencijalnim mentorom dogovorili suradnju, proslijedite mu popunjeni Obrazac 1 putem kojeg mentor izjavljuje svoju suglasnost da vodi vaš diplomski rad. Ljubazno vas molimo da se pridržavate opisane procedure i definiranih rokova.

29.4.2021.

Obrana doktorskog rada - Marko Žarak

Obrana doktorskog rada Marka Žaraka, mag. med. biochem., studenta poslijediplomskog doktorskog studija "Farmaceutsko-biokemijske znanosti", zaposlenog u Kliničkoj bolnici Dubrava, branit će svoj doktorski rad pod naslovom: "Učinak ronjenja s komprimiranim zrakom na biljege funkcije i integriteta kardiovaskularnoga sustava". Obrana će se održati u četvrtak, 6. svibnja 2021. godine, u 13 sati, online.

26.4.2021.

Pravilnik o zaštiti na radu Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta

Na temelju članka 32. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta, Fakultetsko vijeće Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta na 7. redovitoj elektroničkoj sjednici u akademskoj godini 2020./2021., održanoj dana 21. travnja 2021. godine, usvojilo je Pravilnik o zaštiti na radu Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta pa je dana 26. travnja 2021. godine objavljen na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Fakulteta kako bi osmog dana od dana objave stupio na snagu.

22.4.2021.

Obavijest o izboru na radno mjesto I. vrste u znanstveno-nastavno zvanje redoviti profesor, znanstveno područje biomedicina i zdravstvo, polje temeljne medicinske znanosti, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, na Zavodu za farmakologiju

Obavještavamo kandidate prijavljene na javni natječaj objavljen dana 27. siječnja 2021. godine u Narodnim novinama (7/2021), na službenim internetskim stranicama Fakulteta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u dnevnom tisku te putem Euraxess portala za izbor jednog izvršitelja na radno mjesto I. vrste u znanstveno-nastavno zvanje redoviti profesor, znanstveno područje biomedicina i zdravstvo, polje temeljne medicinske znanosti, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, na Zavodu za farmakologiju, kako je Sveučilište u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijski fakultet donijelo odluku o izboru kandidata: LIDIJA BACH-ROJECKY.   Profesionalni životopis kandidata