Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

16.1.2018.

STEM STIPENDIJE

Obavještavamo Vas kako su u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine, pomaknute rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju. Rang-liste objavljene su na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr. Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora najkasnije do 22. siječnja do 12:00 h označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

12.1.2018.

Prezentacija Erasmus+ programa za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka i stručne prakse

Poštovani studenti, predstavljanje Erasmus+ programa za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka i stručne prakse održat će se u petak, 26.01.2018. u Velikoj predavaonici u Domagojevoj 2 s početkom u 18 h prema sljedećem programu: Termin Izlagač Naslov izlaganja 18:00-18:15 izv. prof. dr. sc. Anita Hafner ECTS koordinator FBF-a Razmjena studenata u okviru Erasmus+ programa 18:15-18:30 Božica Svalina, studentica FBF-a Erasmus+ studijski boravak - Università degli Studi di Roma 'La Sapienza' 18:30-18:45 Antonia Šutić, mag. pharm. Erasmus+ stručna praksa - Liverpool John Moores University   Molimo studente da se odazovu u što većem broju!


19.12.2017.

DEI 2018

Srce organizira  konferenciju Dani e-infrastrukture - DEI 2018,  s ciljem okupljanja IT stručnjaka i korisnika novih tehnologija, ali i donositelje odluka u sustavu znanosti i obrazovanja iz cijele Hrvatske. *Konferencija Srca, Dani e-infrastrukture 2018, održat će se u Zagrebu 11. i 12. travnja 2018. godine.* Okosnica programa konferencije bit će pitanje otvorenosti podataka, infrastrukture, znanosti, obrazovanja i ostalih relevantnih elemenata u sustavu znanosti i visokog obrazovanja. Ukratko - izazovi (ne)otvorenosti. Sve daljnje informacije nalaze se na poveznici: http://www.srce.unizg.hr/dei

18.12.2017.

Pozivnica za izložbu MEDICINA SACRA

Poštovane, poštovani, Srdačno Vas pozdravljam ispred Povjerenstva za očuvanje tradicije SuZG FBF-a te pozivam na otvorenje izložbe pod nazivom Medicina sacra ovaj petak u 11h ispred velike predavaonice našeg Fakulteta (pozivnica je u prilogu) Posebice se radujem što će živo iskustvo sa hodočasničkog puta pod nazivom Moj Camino predstaviti naša kolegice Mara Doljak, mag. pharm. koja već treći put zaredom hodnjom od 800 km živo svjedoči vjeru. Biti će i prilika kupiti knjigu -  njene utiske sa tog puta. Kao rezultat još jedne uspješne suradnje sa Muzejom medicine i farmacije HAZU-a, veselimo se Vašem dolasku! Slobodno proslijedite pozivnicu zainteresiranima, Srdačno, Ivan Kosalec

15.12.2017.

STEM stipendije

Obavještavamo Vas kako su u petak, 15. prosinca 2017. godine pomaknute rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju. Rang-liste objavljene su na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr. Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora u roku od 5 dana od slanja obavijesti (21.prosinca do 12:00 h) označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.

6.12.2017.

Ured za studente s invaliditetom

Ured studenata s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu poziva studente na obavljanje poslova pomoći studentima s invaliditetom u studentskome domu putem studentskog ugovora. Tekst Poziva za studente je u prilogu, a za dodatne informacije studenti se mogu javiti na e-mail: uredssi@unizg.hr ili na mob. 099 4593 578. PRILOG    

6.12.2017.

STEM stipendije - produžen rok za prihvaćanje stipendije

Obavještavamo Vas da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja produžilo rok za prihvaćanje STEM stipendija do četvrtka 7. prosinca 2017. godine do 12 h.

4.12.2017.

PROMOCIJE MAGISTARA FARMACIJE I MAGISTARA MEDICINSKE BIOKEMIJE I LABORATORIJSKE MEDICINE - 02.12.2017.

FOTO STUDIO "IPIK" U subotu, 2. prosinca 2017. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu promovirano je 55 magistara farmacije i 5 magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine. Promotori su bili prof. dr. sc. Željan Maleš, dekan, izv. prof. dr. sc. Ana Mornar Turk, prodekanica za studente i studijske programe, izv. prof. dr. sc. Jasmina Lovrić, prodekanica za znanost i istraživanje i izv. prof. dr. sc. Zrinka Rajić-Džolić prodekanica za kvalitetu i poslijediplomske specijalističke studije. Na svečanosti promocija sudjelovao je Mješoviti studentski pjevački zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Cappella panacea“.

30.11.2017.

Stipendije u STEM područjima znanosti

Dana 28. studenoga 2017. godine u 11 h, objavljene su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju. Rang-liste će biti objavljene na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr. Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora u roku od 5 dana od slanja obavijesti (do 5. prosinca 2017.g. do 12:00 h) označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote (3400 stipendija).