Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

24.3.2017.

Odabir mentora diplomskog rada

Obavještavaju se studenti ČETVRTE GODINE studija farmacije i medicinske biokemije da će se u periodu od 27. ožujka do 31. ožujka 2017. provoditi postupak odabira mentora diplomskog rada. Pretprijava će se obavljati putem mrežne aplikacije (obrasca). Student će moći prema prioritetima odabrati do pet (5) potencijalnih mentora, od kojih najviše dva (2) mentora smiju biti s istog Zavoda. U slučaju nemogućnosti pristupa ovom načinu prijave, ispunjeni obrazac za odabir mentora diplomskog rada (Word dokument) student može poslati e-poštom doc. dr. sc. Jasni Jablan (jjablan@pharma.hr). Nakon završenog postupka pretprijave i prihvaćanja mentorstva od strane odabranog mentora, na web-stranici Fakulteta bit će objavljen popis studenata i voditelja diplomskog rada. Povjerenstvo za diplomske radove FBF-a

20.3.2017.

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu

Na temelju Odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, u utorak i srijedu 28. i 29. ožujka 2017. održavat će se izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica. Glasačka mjesta bit će otvorena oba dana od 8 do 20 sati. Na izborima imaju pravo sudjelovati i birati svi studenti dodiplomskih, preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Izbori za Studentski zbor Sveučilišta i studentski zbor pojedine sastavnice provodit će se istodobno na svim fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu, i to prema odredbama Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te Zakona o studentskom zboru i drugim studentskim organizacijama. Odluka o imenovanju Izbornoga povjerenstva Sveučilišta u Zagrebu za provođenje studentskih izbora Odluka o imenovanju Povjerenstva za prigovore Sveučilišta u Zagrebu za provođenje studentskih izbora Kandidacijski obrazac Odluka o imenovanju Izbornog povjerenstva FBF-a za provođenje studentskih izbora 2017 Odluka o imenovanju Povjerenstva za prigovore FBF-a za provođenje studentskih izbora 2017 Izbori za studentske predstavnike su neposredni, slobodni i tajni. Novi studentski predstavnici biraju se na razdoblje od dvije godine.

10.3.2017.

Natječaj za dodjelu stipendija - privremene rang liste

obavještavamo Vas da je Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu utvrdilo privremene rang liste dobitnika stipendija redovitim studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija za ak. god. 2016./2017. Privremene rang liste objavljene su na mrežnim stranicama Sveučilišta  http://www.unizg.hr/studiji-i-studiranje/upisi-stipendije-priznavanja/stipendije/ Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu u roku tri dana, zaključno s 12. ožujka 2017. do 16 sati podnijeti Povjerenstvu za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu pisani prigovor elektroničkim putem na adresu: stipendije@unizg.hr. Prigovore mogu podnositi isključivo kandidati osobno. Ukoliko je student/ica ostvario/la pravo na neku drugu stipendiju i želi odustati od prava na stipendiju Sveučilišta u Zagrebu, molimo ga/ju da nas o tome obavijesti pisanom izjavom na mail stipendije@unizg.hr. Napominjemo da uz stipendiju Sveučilišta u Zagrebu nije moguće primati nijednu drugu stipendiju.

10.3.2017.

Natječaj za Erasmus+ SMS - studijski boravak za 2017./18. - Predaja natječajne dokumentacije

Poštovani studenti, molimo da natječajnu dokumentaciju predate u Studentsku poslovnicu Fakulteta najkasnije do 16. ožujka 2017. (12:00 sati – podne): datum i vrijeme primitka dokumentacije, ne poštanskog žiga.

7.3.2017.

The School on Natural Products

Ljetna škola "The School on Natural Products" održava se u Napulju, 3.-8.07.2017. u organizaciji Department of Pharmacy (University of Naples) i Stazione Zoologica "Anton Dohrn" na Institute of Biomolecular Chemistry (ICB-CNR). Sponzor ljetne škole je Division of Organic Chemistry of the Italian Chemical Society (SCI). Više informacija na http://www.issnp.org/en/index.ph


6.3.2017.

Nutrijenti i zdravlje kože

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (FBF) organizira tečaj stručnog usavršavanja magistara farmacije pod nazivom ″Nutrijenti i zdravlje kože″ (http://nutri.pharma.hr/Nutri/TECAJ.html). Jednodnevni tečaj provodi Centar za primijenjenu farmaciju FBF-a, a održat će se 13. svibnja 2017. (subota), s početkom u 9 sati, u Velikoj predavaonici FBF-a, A. Kovačića 1.

3.3.2017.

Natječaja za Erasmus+ SMS - studijski boravak za 2017./18. i kriteriji rangiranja

Poštovani studenti, objavljen je natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2017./2018. Informacije su dostupne na poveznici. Kriterije FBF-a za rangiranje studenata prijavljenih na Natječaj možete naći ovdje. Također Vas obavještavamo da je međuinstitucijski sporazum sa Sveučilištem u Firenzi proširen s poslijediplomske razine studija (3rd level) i na diplomsku razinu studija Postgraduate/Master level (2nd level). Tablica priložena uz natječaj neće se mijenjati, no dodanu razinu studija moći ćete odabrati u online prijavi. Napominjemo da studenti koji žele iskoristiti mobilnost za izradu diplomskog rada moraju ishoditi izjavu izabranog mentora/institucije o stanom jeziku kojeg će koristiti tijekom mobilnosti, ukoliko se on razlikuje od radnog jezika inozemnog sveučilišta/institucije na koju se student prijavljuje za mobilnost.

1.3.2017.

Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2017./2018. (3. dio)

Obavještavamo Vas da su u sklopu bilateralne međusveučilišne suradnje objavljeni natječaji za studentsku razmjenu  u zimskom semestru akademske godine 2017./2018. na sljedećim Sveučilištima: National University of Singapore, Sveučilište Hanyang, Pontificia Universidad Catolica de Chile.  Više na poveznici.

28.2.2017.

Natječaj za ostvarivanje prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana u naselju Podbrežje

Otvoren je Natječaj za ostvarivanje prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana u naselju Podbrežje. Pravo na kupnju imaju sve osobe, zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu u suradničkom, znanstvenom, znanstveno-nastavnom ili umjetničko-nastavnom zvanju. Ovo je model pomoći Grada Zagreba u partnerstvu sa Sveučilištem u Zagrebu namijenjen stambenom zbrinjavanju mlađega nastavnoga osoblja. U okviru zagrebačkoga modela stanogradnje Grad će kupcima stanova subvencionirati kamatu stambenih kredita. Stambeni krediti u ovom programu bit će povoljniji od tržišnih i neće se tražiti polog. Stanovi će također biti cjenovno jeftiniji od tržišnih. Cilj projekta je pomoć u ostvarivanju stambene sigurnosti zaposlenika Sveučilišta u Zagrebu, i njihovih obitelji kako bi se omogućio ostanak mladih i sposobnih ljudi u Hrvatskoj. Tekst natječaja Obrazac za prijavu ostvarivanja prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana Sve informacije o stanovima koji se nude na prodaju dostupne su na mrežnoj stranici Zagrebačkog holdinga.   Prijave se dostavljaju zaključno do 8. ožujka 2017.