Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

13.11.2018.

Dani otvorenih vrata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvorit će svoja vrata svima zainteresiranima u subotu 24. studenog 2018. od 9,00 do 15,30 sati. Na Danima otvorenih vrata u prijepodnevnim satima održat će se niz predavanja stručnjaka iz različitih područja na temu cijepljenja. U poslijepodnevnim satima uslijedit će brojne radionice na kojima će se posjetitelji moći pobliže upoznati s farmaceutskom i medicinsko-biokemijskom strukom, kao i sa znanstveno-istraživačkim radom Fakulteta. Detaljan program Dana otvorenih vrata možete preuzeti ovdje.

8.11.2018.

NATJEČAJ - Erasmus+ stručna praksa, 2018./19., 2. krug - Objavljen

Poštovani studenti, objavljen je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2018./19. Drugi krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 7.1.2019. -30.7.2019. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2019. Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-201819/ Rok za prijave je 28.11.2018. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava). Upozorenje za studente koji planiraju početak mobilnosti prije 1.2.2019.: zbog vremena potrebnog za obradu prijava i objavu rezultata nakon zatvaranja Natječaja, moguće je da će ti studenti, u slučaju odabira, potpisivati Ugovore za Erasmus+ stručnu praksu kratkoročno prije odlaska na mobilnost. Posljedično, moguće je da ovim studentima 1. rata stipendije neće moći biti isplaćena na vrijeme. 

7.11.2018.

BEST

Taman su završili ispitni rokovi i želiš se malo odmoriti Zagreba? Živjeti grčkim tj. Halara stilom, posjetiti Francusku, ili Kanarske otoke? Nauči nešto novo, upoznaj ljude iz cijele Europe i provedi nezaboravnih 10 dana u jednom od 18 Europskih gradova. Cijena seminara upada u studentski budžet jer studenti Sveučilišta u Zagrebu plaćaju sudjelovanje na seminaru do max. 20 eura! Ta cijena pokriva smještaj i hranu tijekom cijelog seminara, a put si plaćaš sam. Prijavi se do 25.11.2018! Prijava je vrlo jednostavna, sve što trebaš napraviti je napisati motivacijsko pismo i odgovoriti na tri kratka pitanja. Za prijavu slijedi ove jednostavne korake: 1) Napravi korisnički račun na best.eu.org 2) Istraži ponuđene seminare na https://best.eu.org/courses/list.jsp 3) Odaberi lokaciju (možeš prijaviti do tri seminara) i pritisni Apply! 4) Napiši motivacijsko pismo (kratko i neformalno - čitat će ga tvoji kolege studenti, pokušaj se istaknuti i nasmijati ih!) 5) Pošalji mail na: patricija.ivos@best.hr sa svojim imenom i prezimenom te slikom indexa (prva strana i strana s upisanom tekućom godinom studija). Tako ćemo utvrditi da si student i tvoj će se račun validirati te će tvoja prijava postati valjana. Više informacija možeš naći na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/BESTZagreb/, a možeš baciti oko i na web stranicu http://www.best.hr/en/home/. Ako imaš bilo kakvih pitanja ili nedoumica, javi se na: patricija.ivos@best.hr BEST Zagreb je volonterska i neprofitna udruga, a dio je međunarodne organizacije Board of European Students of Technology (BEST) koja okuplja studente tehnoloških i tehničkih fakulteta s 96 sveučilišta iz cijele Europe, s ciljem njihova uključivanja u izazovne međunarodne projekte kao što su stručni seminari, treninzi, radionice, kulturne razmjene te inženjerska i stručna natjecanja.

4.11.2018.

POZIV INTERAKTIVNO PREDAVANJE

POZIV INTERAKTIVNO PREDAVANJE   Kako ih napisati? …seminari, stručni, znanstveni, završni i diplomski radovi   Poštovane kolegice, poštovani kolege, pozivamo Vas na interaktivno predavanje „Kako ih napisati? …seminari, stručni, znanstveni, završni i diplomski radovi“.   Predavanjem će se obuhvatiti: DIO 1 kategorije radova, njihove sličnosti i razlike hodogram pisanja rada (odabir teme, struktura rada, razrada pojedinih dijelova) najčešće pogreške programska rješenja Predavač: Božidar Nikša Tarabić, mag.psych. DIO 2 pretraživanje informacija (što izbjegavati? koje strategije primijeniti?) te kako doći do kvalitetnih izvora informacija i literature kako (ne) koristiti Googleov pretraživač i Wikipediju društvene mreže u službi kreiranja popisa literature čuvanje akademske čestitosti ili kako pravilno citirati i navoditi Predavačica: Jagoda Mesić, mag. ethnol. et anthrop., mag. bibl.   Mjesto i termin predavanja: Studentski centar Zagreb, Savska 25 Stablo znanja - 1. kat, glavna zgrada 06.11. (utorak), od 17:30 do 19:30 sati

29.10.2018.

Objava natječaja za posao-Pliva

2 natječaja : Stručnjak za farmakovigilanciju i Stručnjak za regulatorne poslove Stručnjak za farmakovigilanciju Stručnjak za regulatorne poslove

24.10.2018.

Nagrada

PROF. DR. SC. JANKO HERAK, umirovljeni redoviti profesor u trajnom zvanju FBF-a dobio je DRŽAVNU NAGRADU ZA ZNANOST ZA 2017. GODINU - NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO – PODRUČJE PRIRODNIH ZNANOSTI.

23.10.2018.

Zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta "Cappella Panacea"

Pozivamo sve zainteresirane studente za pjevanje u zboru našeg fakulteta "Cappella Panacea" da nam se priključe na otvorenim probama u utorak 23.10. i srijedu 24.10. od 18 do 20 sati u studentskoj učionici. Nadam se da se vidimo u što većem broju ! 

23.10.2018.

POZIV INTERAKTIVNO PREDAVANJE Kako i što učiti?

Više o predavanju na poveznici.

16.10.2018.

Natječaj za dodjelu stipendije studentima farmacije

Ljekarna Jadran raspisuje natječaj za dodjelu stipendija studentima farmacije. Privola  Izjava Natječaj   

12.10.2018.

Aktivacija i upotreba sustava Office 365

Poštovani, da biste mogli koristiti uslugu Office 365 za akademsku zajednicu molimo Vas da sa službene adrese za elektroničku poštu pošaljete poruku na it@pharma.hr sa slijedećim podacima: - predmet e-pošte: Aktivacija Office365 - sadržaj: AAI@EduHr korisnički identitet (samo korisničko ime, bez lozinke) Nakon što dobijete povratnu poruku da je izvršeno parametriranje, usluzi možete pristupiti putem poveznice: http://portal.office.com/   Obzirom da se na IT sustavu parametriranje za svakog korisnika mora izvršiti pojedinačno, molimo Vas za strpljenje. U slučaju potrebe za tehničkom podrškom, ista je osigurana od strane Microsofta putem stranice: https://support.microsoft.com/hr-hr/ VAŽNO UPOZORENJE: Po završetku studiranja ili prestankom radnog odnosa korisnicima Office365 sustava će biti onemogućena prijava na sustav pomoću AAI@EduHr korisničkog identiteta. Zbog navedenog korisnici više neće moći pristupiti podacima koje imaju pohranjene na OneDrive sustavu te ih je potrebno pohraniti na drugi medij za pohranu podataka.