Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

22.1.2019.

Natječaj Erasmus+ SMS studenti studijski boravak za programske zemlje (KA103) za 2019./20. - kriteriji rangiranja i druge važne informacije

Poštovani studenti,   objavljen je Natječaj Erasmus+ studenti studijski boravak (SMS) za programske zemlje (KA103) za akademsku godinu 2019./20., poveznica: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/.   Molimo da natječajnu dokumentaciju predate u STUDENTSKU POSLOVNICU Fakulteta najkasnije do 14. veljače 2019. (12:00 sati – podne): datum i vrijeme primitka dokumentacije, ne poštanskog žiga.   Kriterije FBF-a za rangiranje studenata prijavljenih na Natječaj možete naći ovdje.   Sporazumi FBF-a s inozemnim sveučilištima vezani uz Natječaj za Erasmus+ SMS - studijski boravak za 2019./20. dostupni su ovdje, kako biste dobili uvid u dogovorene jezike mobilnosti (Table C. Recommended language skills).   Napominjemo da studenti koji žele iskoristiti mobilnost za izradu diplomskog rada moraju ishoditi izjavu izabranog mentora/institucije o stanom jeziku kojeg će koristiti tijekom mobilnosti, ukoliko se on razlikuje od radnog jezika inozemnog sveučilišta/institucije na koju se student prijavljuje za mobilnost.

22.1.2019.

Erasmus+ program mobilnosti - sastanak sa zainteresiranim studentima

Poštovani studenti, predstavljanje Erasmus+ programa za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka i stručne prakse održat će se u petak, 25.01.2019. u Velikoj predavaonici u A. Kovačića 1 s početkom u 15 h prema sljedećem programu: Termin Izlagač Naslov izlaganja 15:00-15:25 izv. prof. dr. sc. Anita Hafner ECTS koordinator FBF-a Razmjena studenata u okviru Erasmus+ programa 15:25-15:40 Marija Bagarić, studentica FBF-a Erasmus+ studijski boravak – Veterinarní a Farmaceutická Univerzita v Brno 15:40-15:55 Kata Sekulić, studentica FBF-a Erasmus+ studijski boravak – Univerza v Ljubljani 15:55-16:10 Antonija Bošnjaković, mag. pharm. Erasmus+ stručna praksa – Universidad de Sevilla   Pozivamo studente da se odazovu u što većem broju!  

21.1.2019.

Objavljen Natječaj Erasmus+ SMS studenti studijski boravak za programske zemlje (EU-KA103) za 2019./20.

Poštovani studenti, objavljen  je Natječaj Erasmus+ studenti studijski boravak (SMS) za programske zemlje (EU-KA103) za akademsku godinu 2019./20., poveznica: http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/  . Kriteriji rangiranja na razini sastavnice za rangiranje studenata prijavljenih na Natječaj bit će objavljeni na mrežnoj stranici Fakulteta u roku od tjedan dana od objave Natječaja.

16.1.2019.

Poziv studentima za sudjelovanje u projektu Motiviraj se

Poziv za sudjelovanje u projektu Motiviraj se.

16.1.2019.

Global Women's Breakfast

Zadovoljstvo nam je pozvati zainteresirane kolegice na znanstveno događanje Global Women's Breakfast s motom Empowering Women in Chemistry: A Global Networking Event, u sklopu globalne proslave stote obljetnice IUPAC-a, koji će se 12. 02. 2019. odvijati na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu, kao jednoj od preko 60 lokacija diljem svijeta. Cilj događanja je aktivno sudjelovanje u povezivanju žena znanstvenica, koje su aktivne na području kemijskih istraživanja (u njihovom najširem kontekstu), doktorandica, poslijedoktorandica i iskusnih znanstvenica, bilo u akademskoj ili industrijskoj sredini, te drugim srodnim institucijama, s ciljem poticanja međusobne suradnje i protoka informacija, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini. Svi detalji događanja nalaze se na pozivnici u prilogu, te na službenoj web-stranici https://iupac.org/100/global-breakfast/. Potičemo daljnje dijeljenje poziva s kolegicama. Hrvatska po prvi puta sudjeluje u networking-u ovakvog tipa, stoga se radujemo Vašem dolasku i nadamo se uspješnom događanju i korisnom pozitivnom pomaku za sve nas. Uz srdačan pozdrav, Global Women's breakfast Team Croatia   POZIVNICA  


15.1.2019.

Aktivacija i upotreba sustava Office 365

Poštovani, da biste mogli koristiti uslugu Office 365 za akademsku zajednicu molimo Vas da sa službene adrese za elektroničku poštu pošaljete poruku na it@pharma.hr sa slijedećim podacima: - predmet e-pošte: Aktivacija Office365 - sadržaj: AAI@EduHr korisnički identitet (samo korisničko ime, bez lozinke) Nakon što dobijete povratnu poruku da je izvršeno parametriranje, usluzi možete pristupiti putem poveznice: http://portal.office.com/   Obzirom da se na IT sustavu parametriranje za svakog korisnika mora izvršiti pojedinačno, molimo Vas za strpljenje. U slučaju potrebe za tehničkom podrškom, ista je osigurana od strane Microsofta putem stranice: https://support.microsoft.com/hr-hr/ VAŽNO UPOZORENJE: Po završetku studiranja ili prestankom radnog odnosa korisnicima Office365 sustava će biti onemogućena prijava na sustav pomoću AAI@EduHr korisničkog identiteta. Zbog navedenog korisnici više neće moći pristupiti podacima koje imaju pohranjene na OneDrive sustavu te ih je potrebno pohraniti na drugi medij za pohranu podataka.

10.1.2019.

Državne stipendije u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2018./2019. – IV. krug dodjele

Obavještavamo Vas kako su odlukom Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti danas pomaknute crte na rang-listama za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2018./2019. – IV. krug dodjele. Odluka o pomicanju crta na rang-listama donosi se u skladu s člankom 7. stavkom 11. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine broj, 78/2018.). Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/. Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/ te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u sklopu kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, obavijestit će se na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju.Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/. Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede 16. siječnja 2019. godine do 12 h na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote. Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine broj, 78/2018.) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje kako svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.

9.1.2019.

POZIV ZA OBAVEZNI LIJEČNIČKI SISTEMATSKI PREGLED STUDENATA

POZIV ZA OBAVEZNI LIJEČNIČKI SISTEMATSKI PREGLED STUDENATA I GODINE FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKOG FAKULTETA

4.12.2018.

Državne stipendije u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2018./2019.

U utorak 27. studenog 2018. godine odlukom Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2018./2019. pomaknute su crte na rang-listama za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u skladu s člankom 7. stavkom 11. Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine broj, 78/2018 https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_08_78_1592.html).   RANG-LISTE s pomicanjem crte u skladu s kvotama (II. krug) dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.   Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do utorka 4. prosinca 2018. godine do 12 h na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna.   Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.   Ako u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.   Ljubazno Vas molimo da dodatno obavijestite i kontaktirate studente na Vašem visokom učilištu kako bi na vrijeme provjerili svoju poziciju na rang-listi i prihvatili Uvjete stipendiranja.   Za sve ostale informacije: stem-stipendije@mzo.hr