Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

4.11.2019.

3. 11. 2019. NAŠEM FAKULTETU DODIJELJENA POVELJA REPUBLIKE HRVATSKE

Sve fotografije snimio Ivica Bitunjac 3. studenoga 2019. na Svečanoj proslavi 350. Obljetnice Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dodijeljena je POVELJA REPUBLIKE HRVATSKE ODLUKOM PREDSJEDNICE REPUBLIKE KOLINDE GRABAR-KITAROVIĆ

23.10.2019.

Stipendija Grada Zagreba

Poštovani, obavještavamo Vas da su danas, 23. listopada 2019., na web stranici Grada Zagreba objavljeni natječaji za dodjelu Stipendija Grada Zagreba i to: Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost studentima za akademsku godinu 2019./2020. Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost doktorandima studija u Gradu Zagrebu za akademsku godinu 2019./2020. Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine studentima za akademsku godinu 2019./2020. Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine studentima poslijediplomskih studija za akademsku godinu 2019./2020. https://www.zagreb.hr/stipendija-grada-zagreba-za-izvrsnost/126567

22.10.2019.

Obavijest studentima osobama s invaliditetom

Otvoren je natječaj za dodjelu stipendija studentima osobama s invaliditetom. Sve potrebne informacije, zainteresirani studenti mogu pronaći na stranici: (https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/visoko-obrazovanje/drzavne-stipendije/162)  

10.10.2019.

Obavijest za studente: popis Mentora i diplomanada ak. god. 2019_20

Obavijest za studenete pete godine oba studija: Na Merlinu se pod Diplomski rad nalazi popis mentora i diplomanada za ak. god. 2019_2020, kao i obrazac za prijavu diplomskog rada. Studenti koji nemaju mentora za diplsomki rad, a žele raditi diplomski rad u ovoj akademskoj godini, trebaju se mailom javiti prof. dr. sc. Maji Šegvić Klarić (msegvic@pharma.hr).

1.10.2019.

Obavijest studentima poslijediplomskih specijalističkih studija vezano uz reguliranje statusa

Poštovani studenti poslijediplomskih specijalističkih studija, donesene su važne odluke vezane uz specijalistički studij.  Ljubazno molimo da pažljivo proučite odluke na poveznici.

11.9.2019.

CEEPUS - Slobodni mjeseci u Slovačkoj i Poljskoj

Poštovani kolege, otvorene su mogućnosti dolaznih prijava za Slovačku i Poljsku, unutar i izvan odabranih CEEPUS mreža za zimski semestar. Krajnji rok za podnošenje prijava nije određen, no potrebno je prijaviti se čim prije obzirom na skori početak nove akademske godine. Moguće je prijaviti se u svim kategorijama:: „Student“ – studentska mobilnost od 3 do 10 mjeseci „Short Term Student“ – studentska mobilnost u trajanju od 21 dana do 3 mjeseca „Teacher“ – nastavnička mobilnost u trajanju od 5 – 30 dana Više o uvjetima stipendija u Slovačkoj i Poljskoj možete naći na www.ceepus.info, klikom na zastave tih zemalja. Podsjećamo kako Nacionalni ured za CEEPUS u Hrvatskoj vraća putne troškove odlaznim CEEPUS stipendistima, po povratku s mobilnosti, prema proceduri dostupnojovdje.

6.9.2019.

DAN BRUCOŠA AKADEMSKE GODINE 2019./2020.

Obavještavamo sve brucoše da će Farmacuetsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u utorak 1. listopada 2019. od 09.00 do 12.00 sati organizirati Dan brucoša u Velikoj predavaonici, A. Kovačića 1 s ciljem informiranja brucoša o predavanjima, polaganju ispita i svim ostalim potrebnim informacijama radi lakšeg snalaženja na početku studiranja. Program  

4.9.2019.

EUROSTUDENT VII

Poziv na sudjelovanje u istraživanju   O projektu EUROSTUDENT VII   EUROSTUDENT VII je istraživanje o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja koje se provodi u više od 30 zemalja Europe. Istraživanje je ujedno i najveće europsko istraživanje o kvaliteti studentskog standarda.   Cilj istraživanja je dobiti empirijske uvide koji su stvarni životni uvjeti studenata u pogledu obrazovnih iskustava, smještaja, prehrane, troškova studija, smještaja, međunarodne mobilnosti i mogućih prepreka za uspješan završetak studija.   Tko može sudjelovati u istraživanju EUROSTUDENT VII?   Istraživanje EUROSTUDENT VII provodi se putem web ankete i obuhvaća sve studente koji trenutačno studiraju u Hrvatskoj na preddiplomskom, diplomskom ili integriranom studiju na javnim i privatnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.   Kako sudjelovati?   Sudjelovanje u istraživanju je u potpunosti dobrovoljno i anonimno. Web anketi se može pristupiti na dva načina: putem poveznice http://limesurvey.srce.hr/216454?lang=hr  ili preko web mrežne stranice www.eurostudent.hr   Zašto sudjelovati?   Sudjelovanjem u istraživanju studentice i studenti imaju priliku ukazati na postojeće probleme s kojima se suočavaju tijekom studiranja i doprinijeti poticanju promjena usmjerenih na podizanje kvalitete studentskog standarda. Ispunjavanjem upitnika omogućuje da se na osnovi realnih empirijskih podataka kreiraju mjere javnih politika za unapređenje studentskog standarda u skladu s potrebama studenata.   Kontakt s istraživačkim timom   Istraživački tim s Pravnog fakulteta stoji Vam na raspolaganju za sva pitanja o istraživanju EUROSTUDENT VII ili rješavanje svih problema oko pristupa anketi. Slobodno nam se obratite putem e-mail adrese: eurostudent7@pravo.hr.   Partneri u provedbi projekta   Nositelj provedbe istraživanja u Hrvatskoj je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a partneri u istraživanju su Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (SRCE). Istraživanje se provodi uz potporu Nacionalne skupine za unapređenje socijalne dimenzije visokog obrazovanja. Pozive studentima za sudjelovanje u istraživanju upućuju visoka učilišta na kojima studiraju.   Istraživanje na europskoj razini koordinira Das Deutsche Zentrum für Hochschul- und Wissenschaftsforschung (DZHW) (http://www.dzhw.eu). Sve dodatne informacije o projektu i rezultatima prethodnih istraživanja mogu se na naći na mrežnoj stranici projekta: https://www.eurostudent.eu.   Unaprijed Vam zahvaljujemo na suradnji.  

3.9.2019.

INFODAN DOKTORSKOG STUDIJA “FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKE ZNANOSTI” 2019.

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučiliša u Zagrebu poziva sve zainteresirane za upis doktorskog studija na INFODAN DOKTORSKOG STUDIJA “FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKE ZNANOSTI” 2019. Infodan će se održati 20. rujna u Velikoj predavaonici, A. Kovačića 1, s početkom u 14:00. Na Infodanu bit će predstavljen program doktorskog studija i znanstveno-istraživački projekti Fakulteta u sklopu kojih mladi istraživači mogu izraditi doktorski rad. Program možete preuzeti na poveznici.

3.9.2019.

Radionica u sklopu doktorskog studija - LC-MS U GLIKANSKOJ ANALIZI

Farmaceutsko-biokemijski fakultet u sklopu doktorskog studija “Farmaceutsko-biokemijske znanosti” organizira radionicu pod naslovom “LC-MS u glikanskoj analizi”. Radionica će se održati 30. rujna 2019. u seminarskoj učionici, A. Kovačića 1, s početkom u 10:00.  Program možete preuzeti na poveznici. PRIJAVA NA RADIONICU Prijave se primaju do ponedjeljka, 16. rujna 2019. godine ili do popunjenja raspoloživih mjesta.