Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

9.12.2019.

PROMOCIJE MAGISTARA FARMACIJE

Foto: Ivica Bitunjac U subotu, 7. prosinca 2019. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu promovirano je 55 magistara farmacije. Promotori su bili prof. dr. sc. Željan Maleš, dekan, izv. prof. dr. sc. Ana Mornar Turk, prodekanica za studente i studijske programe, izv. prof. dr. sc. Jasmina Lovrić, prodekanica za znanost i istraživanje te izv. prof. dr. sc. Zrinka Rajić-Džolić prodekanica za kvalitetu i poslijediplomske specijalističke studije. Na svečanosti promocija sudjelovao je Mješoviti studentski pjevački zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu „Cappella panacea“.

29.11.2019.

03.12.2019. Svjetski dan AIDS-a 2019 na FBF-u

Želite li saznati više o ovoj sve raširenijoj bolesti? Kako se testirati? Gdje? Kada? Što poduzeti kada vam se kao zdravstvenom djelatniku desi tzv.''ubodni incident''? Koje su nove mogućnosti liječenja? Sve to možete saznati na nizu od tri predavanja, u organizaciji Sekcije farmaceuta juniora Hrvatskog farmaceutskog društva uz pomoć udruge HUHIV i studentske udruge CPSA na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu (A. Kovačića 1) u utorak 3.12.2019. od 15-17 h. Edukativni kutak bit će postavljen u predvorju Fakulteta od 11-17 h. > Program zbivanja

22.11.2019.

OBAVIJEST PODSJETNIK - II. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti

U ponedjeljak 18. studenoga 2019. godine, objavljene su rang-liste II. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti. Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/. Kao STEM koordinatori imate mogućnost pregleda studenata koji su ostvarili pravo na prihvaćanje uvjeta stipendiranja na Vašem visokom učilištu kada navedenoj poveznici pristupite prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom.

18.11.2019.

II. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti

Obavještavamo Vas da je otvoren II. krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti. Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2019./2020., donijela je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2019./2020. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.

15.11.2019.

Dani otvorenih vrata

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvorit će svoja vrata svima zainteresiranima u subotu 23. studenoga 2019. godine od 10,00 do 14,00 sati.

14.11.2019.

Spomen-ploča

11. 11. 2019. U PREDVORJU ZGRADE FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU (A. KOVAČIĆA 1) POSTAVLJENA JE SPOMEN-PLOČA U SPOMEN NA NAŠE KOLEGE KOJI SU BRANEĆI HRVATSKU POGINULI U DOMOVINSKOM RATU   TOMISLAV LESIĆ (10. 5. 1950. -  20. 11. 1991.) MIRO PAPAC (2. 11. 1962.  -  6. 7. 1991.)

6.11.2019.

STEM stipendije

Obavještavamo Vas da je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2019./2020., donijela Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2019./2020. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio. Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/. Studenti koji su na rang-listi unutar kvote za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/. Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do srijede, 13. studenoga 2019. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote. U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina. Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području. Molimo Vas da svojim informacijskim kanalima o tome obavijestite studente na Vašem visokom učilištu da bi na vrijeme prihvatili uvjete stipendiranja. Obavijest o objavi rang-lista možete podijeliti i na mrežnoj stranici visokog učilišta, a kao predložak koristiti obavijest objavljenu na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dodatno ih možete uputiti da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije. Za sve ostale informacije Vi i studenti možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na stem-stipendije@mzo.hr.

6.11.2019.

Winter School of Research Commercialisation

Farmaceutsko-biokemijski fakultet i Centar za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu organiziraju zimsku školu pod nazivom Winter School of Research Commercialisation.

4.11.2019.

Obavijest o ispitu kompetencija PSS Razvoj lijekova

Ispit kompetencija za poslijediplomski specijalistički studij Razvoj lijekova održat će se 15. studenoga 2019. godine od 17,00 do 20,00 sati u Velikoj predavaonici (prizemlje, lijevo) na adresi Zagreb, Domagojeva 2.

4.11.2019.

NATJEČAJ objavljen: Erasmus+ stručna praksa, 2019./20., 2. krug

Poštovani studenti, objavljen je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA103) za akademsku godinu 2019./20. 2. krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 15.1.2020. -31.7.2020. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2020. Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-201920/ Rok za prijave je 29.11.2019. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava / odnosno, produžetka u slučaju dostupnosti sredstava). Upozorenje za studente koji planiraju početak mobilnosti prije 10.2.2020.: zbog vremena potrebnog za obradu prijava i objavu rezultata nakon zatvaranja Natječaja, moguće je da će ti studenti, u slučaju odabira, potpisivati Ugovore za Erasmus+ stručnu praksu kratkoročno prije odlaska na mobilnost. Posljedično, moguće je da ovim studentima 1. rata stipendije neće moći biti isplaćena na vrijeme.