Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata za studijski boravak - programske zemlje KA131 (EU) ak. god. 2023./24. (zimski i ljetni semestar)

14.2.2023.

Poštovani studenti,

 

objavljen je Erasmus+ natječaj za mobilnost studenata za studijski boravak - programske zemlje KA131 (EU) ak. god. 2023./24. (zimski i ljetni semestar), poveznica:

http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/.

Molimo da natječajnu dokumentaciju predate u STUDENTSKU POSLOVNICU Fakulteta najkasnije do 2. ožujka 2023. (12:00 sati – podne): odnosi se na datum i vrijeme primitka dokumentacije, a ne odnosi se na poštanski žig.

Kriterije FBF-a za rangiranje studenata prijavljenih na Natječaj možete naći ovdje.

VAŽNO: Prema Kriterijima FBF-a, pri rangiranju prijavljenih studenata u obzir se uzima težinski prosjek ocjena. Stoga je na Studomatu potrebno odabrati potvrdu pod brojem 6: “Potvrda o upisu s prijepisom ocjena za bolonjske studije” (svrha pod brojem 107 “sudjelovanje u programu studentske razmjene ERASMUS+”), jer ta potvrda uz prosječnu ocjenu prikazuje i težinski prosjek ocjena.

Radni jezici mobilnosti na inozemnim sveučilištima dostupni su ovdje.

U slučaju da student bira engleski jezik kao radni jezik mobilnosti, dužan je informirati se o zastupljenosti (broju) predmeta koji se održavaju na engleskom jeziku na prihvatnoj instituciji.

Napominjemo da studenti koji žele iskoristiti mobilnost za izradu diplomskog rada moraju ishoditi izjavu izabranog mentora/institucije o stanom jeziku kojeg će koristiti tijekom mobilnosti, ukoliko se on razlikuje od radnog jezika inozemnog sveučilišta/institucije na koju se student prijavljuje za mobilnost.

Skrećemo pažnju na kategoriju „studenata s manje mogućnosti“ (razne podzastupljene ili ranjive skupine studenata u visokom obrazovanju – poseban dokument u Natječaju) vezano uz mogućnost prijave za dodatnu financijsku potporu. Nacionalna Agencija za mobilnost i programe EU doradila je upute za kategorije studenata s manje mogućnosti (Dodatak II Natječaja), a posebno skrećemo pažnju na proširenu dokumentaciju u kategoriji „studenti koji studiraju u mjestu izvan mjesta prebivališta“ koju studenti najviše prijavljuju.