Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

10.3.2017.

Natječaj za Erasmus+ SMS - studijski boravak za 2017./18. - Predaja natječajne dokumentacije

Poštovani studenti, molimo da natječajnu dokumentaciju predate u Studentsku poslovnicu Fakulteta najkasnije do 16. ožujka 2017. (12:00 sati – podne): datum i vrijeme primitka dokumentacije, ne poštanskog žiga.

7.3.2017.

The School on Natural Products

Ljetna škola "The School on Natural Products" održava se u Napulju, 3.-8.07.2017. u organizaciji Department of Pharmacy (University of Naples) i Stazione Zoologica "Anton Dohrn" na Institute of Biomolecular Chemistry (ICB-CNR). Sponzor ljetne škole je Division of Organic Chemistry of the Italian Chemical Society (SCI). Više informacija na http://www.issnp.org/en/index.ph


6.3.2017.

Nutrijenti i zdravlje kože

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (FBF) organizira tečaj stručnog usavršavanja magistara farmacije pod nazivom ″Nutrijenti i zdravlje kože″ (http://nutri.pharma.hr/Nutri/TECAJ.html). Jednodnevni tečaj provodi Centar za primijenjenu farmaciju FBF-a, a održat će se 13. svibnja 2017. (subota), s početkom u 9 sati, u Velikoj predavaonici FBF-a, A. Kovačića 1.

3.3.2017.

Natječaja za Erasmus+ SMS - studijski boravak za 2017./18. i kriteriji rangiranja

Poštovani studenti, objavljen je natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 u akademskoj godini 2017./2018. Informacije su dostupne na poveznici. Kriterije FBF-a za rangiranje studenata prijavljenih na Natječaj možete naći ovdje. Također Vas obavještavamo da je međuinstitucijski sporazum sa Sveučilištem u Firenzi proširen s poslijediplomske razine studija (3rd level) i na diplomsku razinu studija Postgraduate/Master level (2nd level). Tablica priložena uz natječaj neće se mijenjati, no dodanu razinu studija moći ćete odabrati u online prijavi. Napominjemo da studenti koji žele iskoristiti mobilnost za izradu diplomskog rada moraju ishoditi izjavu izabranog mentora/institucije o stanom jeziku kojeg će koristiti tijekom mobilnosti, ukoliko se on razlikuje od radnog jezika inozemnog sveučilišta/institucije na koju se student prijavljuje za mobilnost.

1.3.2017.

Natječaji za stipendije za studentsku razmjenu u ak. god. 2017./2018. (3. dio)

Obavještavamo Vas da su u sklopu bilateralne međusveučilišne suradnje objavljeni natječaji za studentsku razmjenu  u zimskom semestru akademske godine 2017./2018. na sljedećim Sveučilištima: National University of Singapore, Sveučilište Hanyang, Pontificia Universidad Catolica de Chile.  Više na poveznici.

28.2.2017.

Natječaj za ostvarivanje prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana u naselju Podbrežje

Otvoren je Natječaj za ostvarivanje prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana u naselju Podbrežje. Pravo na kupnju imaju sve osobe, zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu u suradničkom, znanstvenom, znanstveno-nastavnom ili umjetničko-nastavnom zvanju. Ovo je model pomoći Grada Zagreba u partnerstvu sa Sveučilištem u Zagrebu namijenjen stambenom zbrinjavanju mlađega nastavnoga osoblja. U okviru zagrebačkoga modela stanogradnje Grad će kupcima stanova subvencionirati kamatu stambenih kredita. Stambeni krediti u ovom programu bit će povoljniji od tržišnih i neće se tražiti polog. Stanovi će također biti cjenovno jeftiniji od tržišnih. Cilj projekta je pomoć u ostvarivanju stambene sigurnosti zaposlenika Sveučilišta u Zagrebu, i njihovih obitelji kako bi se omogućio ostanak mladih i sposobnih ljudi u Hrvatskoj. Tekst natječaja Obrazac za prijavu ostvarivanja prava na pomoć pri kupnji odgovarajućeg stana Sve informacije o stanovima koji se nude na prodaju dostupne su na mrežnoj stranici Zagrebačkog holdinga.   Prijave se dostavljaju zaključno do 8. ožujka 2017.

27.2.2017.

Natječaja za Erasmus+ SMS - studijski boravak za 2017./18.

Poštovani, najavljujemo raspis natječaja za Erasmus+ SMS - studijski boravak za 2017./18. Informacije na poveznici .

23.2.2017.

3. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2016./17.

Treći krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 18. travnja 2017.- 30. srpnja 2017. (dodatni preduvjet: najraniji početak mobilnosti minimalno 1,5 mjesec od datuma dostave prijavne dokumentacije). Završetak mobilnosti je najkasnije 30. rujna 2017. Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici. Rok za prijave je 23.3.2017. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava).

23.2.2017.

Natječaj za dodjelu Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2016./2017.

Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017. Tekst natječaja dostupan je na poveznici.  Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu http://www.unizg.hr/rektorova/ . Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Rok za prijavu na Natječaj je do petka 28. travnja 2017. do 16 sati. Ispis cijelog prijavljenog rada u dva primjerka (uključujući i obrazloženje mentora i, ako je potrebno, suglasnost Povjerenstva za etičnost eksperimentalnog rada FBF-a) te elektroničku verziju rada i svih popratnih dokumenata studenti trebaju dostaviti u Dekanat Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta do srijede, 3. svibnja 2017. do 16 sati. Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade te kriteriji izvrsnosti po kojima će se vrednovati zaprimljeni studentski radovi nalaze se na mrežnim stranicama Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta pod odjeljkom DOKUMENTI, Akti Sveučilišta i Rektorskog zbora, Akti značajni za studente, odnosno Akti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pravilnici, Akti značajni za studente. Upute za pisanje i tehničko opremanje radova nalaze se kao Prilog 2 unutar Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, a dodatne informacije o sadržaju pojedinih poglavlja studenti mogu naći u uputama za pisanje diplomskog rada koje su objavljene na mrežnim stranicama Fakulteta.