Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

17.11.2017.

Specijalistički studij Razvoj lijekova

Farmaceutsko-biokemijski fakultet obavještava da se Vijeće za specijalističke studije usuglasilo da će se studij Razvoj lijekova izvoditi za ak. godinu 2017./2018. Sukladno uvjetima natječaja, za pristupnike koji nisu završili sveučilišni dodiplomski ili diplomski odnosno integrirani preddiplomski i diplomski studij iz polja farmacije, a podnijeli su prijavu na poslijediplomski studij Razvoj lijekova bit će organizirana pisana provjera znanja (ispit kompetencija) u drugoj polovici siječnja 2018. godine. O točnom datumu, mjestu i vremenu provjere pristupnici će biti obaviješteni naknadno. Popis potrebne literature za pripremu ispita: Katzung i sur.: Temeljna i klinička farmakologija, I. dio (stranice 1-77) R. Senjković: Osnove oblikovanja lijekova I. Jalšenjak, V. Jalšenjak, J. Filipović-Grčić, Farmaceutika Svu navedenu literaturu možete potražiti u Knjižnici FBF-a, A. Kovačića 1. O rezultatima ispita kandidati će biti obaviješteni putem e-pošte. Pravo upisa će ostvariti samo oni pristupnici koji zadovolje na provjeri znanja.

15.11.2017.

Predsjednica Republike Hrvatske primila u svom Uredu Upravu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Izvor fotografija: „Ured Predsjednice RH, Tomislav Bušljeta“.   Predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar-Kitarović u svom Uredu na Pantovčaku primila je 14. studenog 2017. članove Uprave Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: dekana - prof. dr. sc. Željana Maleša, prodekanicu za znanost i istraživanje - izv. prof. dr. sc. Jasminu Lovrić te prodekanicu za kvalitetu i poslijediplomske specijalističke studije - izv. prof. dr. sc. Zrinku Rajić Džolić. Sastanku je nazočio i gospodin doc. dr. sc. Tomislav Madžar, dr. med. spec., posebni savjetnik Predsjednice za zdravstvo i sport.

15.11.2017.

NATJEČAJ - Erasmus+ stručna praksa, 2017./18., 2. krug

Poštovani studenti, zbog velikog broja pristiglih prijava do datuma 14.11.2017. odlučeno je da će online prijave za 2. krug Natječaja biti zatvorene već 16.11.2017.  Krajnji rok za dostavu prijavne dokumentacije ostaje do 24.11.2017. Ova obavijest stavljena je na internet stranice Ureda za međunarodnu suradnju - u sklopu teksta natječaja (http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-mobilnost-studenata-u-svrhu-strucne-prakse-erasmus-za-akademsku-godinu-201718-2/ ) kao i u rubrici "dokumenti i obrasci za Erasmus+ prakse u 2017./18. " (http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/strucna-praksa/dokumenti-i-obrasci/2017-2018/ ).

13.11.2017.

700. OBLJETNICA LJEKARNE MALE BRAĆE U DUBROVNIKU – 10. i 11.11.2017.

- organizatori: Hrvatsko farmaceutsko društvo u suradnji s Franjevačkim samostanom Male braće i ZU Ljekarnom Dubrovnik pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora, Ministarstva zdravstva RH, Ministarstva kulture RH i Dubrovačko-neretvanske županije - 10.11.2017. Simpozij „700 godina ljekarništva u Dubrovniku“ - 11.11.2017. Svečana akademija (Kazalište Marina Držića) Izaslanik Predsjednice RH i dekan Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Željan Maleš podsjetio je na značaj franjevaca u hrvatskoj povijesti farmacije, posebno istaknuvši značaj ljekarnika koji su zbog svog značaja stekli naziv velikih.   Prezentacija

9.11.2017.

OZNAKA KVALITETE „VISOKA RAZINA KVALITETE“ I CERTIFIKAT KVALITETE ZA DOKTORSKI STUDIJ

8. STUDENOG 2017. NA SVEČANOSTI U AULI SVEUČILIŠTA U ZAGREBU PROF. DR. SC. JASMINA HAVRANEK, RAVNATELJICA AGENCIJE ZA ZNANOST I VISOKO OBRAZOVANJE DODIJELILA JE DOKTORSKOM STUDIJSKOM PROGRAMU „FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKE ZNANOSTI“ FARMACEUTSKO-BIOKEMIJSKOG FAKULTETA OZNAKU KVALITETE „VISOKA RAZINA KVALITETE“ I CERTIFIKAT KVALITETE

9.11.2017.

Dani otvorenih vrata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvorit će svoja vrata svima zainteresiranima u subotu 25. studenog 2017. od 9 do 14 sati. Na Danima otvorenih vrata široj će se javnosti predstaviti farmaceutska i medicinsko-biokemijska struka kroz predavanja i radionice na temu Od molekule do lijeka. Program Dana otvorenih vrata možete preuzeti ovdje.

8.11.2017.

NATJEČAJ - Erasmus+ stručna praksa, 2017./18., 2. krug

Poštovani studenti, objavljen je 2. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2017./18. Prvi krug Natječaja namijenjen je studentima koji sa stručnom praksom žele početi u periodu 2.1.2018. - 30.7.2018. Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2018. Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici. Rok za prijave je 24.11.2017. (postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava). Upozorenje za studente koji planiraju početak mobilnosti prije 1.2.2018.: zbog vremena potrebnog za obradu prijava i objavu rezultata nakon zatvaranja Natječaja, moguće je da će ti studenti, u slučaju odabira, potpisivati Ugovore za Erasmus+ stručnu praksu kratkoročno prije odlaska na mobilnost. Posljedično, moguće je da ovim studentima 1. rata stipendije neće moći biti isplaćena na vrijeme.  

8.11.2017.

Audiciju Vokalnog ansambla Vatroslav Lisinski

Audicija Vokalnog ansambla Vatroslav Lisinski

6.11.2017.

Upis na doktorski studij

Obavještavaju se kandidati za doktorski studij da će se strukturirani razgovor za upis na doktorski studij 2017./2018. održati 13. studenoga 2017. godine u 16 sati u Sobi za sastanke, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Ante Kovačića 1. Imena izabranih pristupnika bit će objavljena na internetskoj stranici studija nakon odluke Fakultetskog vijeća, sukladno čl. 7, st. 5 Pravilnika o doktorskom studiju na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu. Za dodatne informacije obratite se na e-mail izoric@pharma.hr ili nazovite na 6394 410.

6.11.2017.

Državne stipendije u STEM područjima znanosti

Obavještavaju se studenti da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputiti e-mailove svim onim studentima koje je identificiralo kao redovite studente na studijskim programima u STEM područjima znanosti.   Mole se studenti da provjere  ispravnost svojih podataka o broju ECTS bodova i prosjeku ocjena, odnosno rezultatu državne mature na sljedećoj poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr/.   VAŽNO: Ministarstvo je ustanovilo da postoji određeni broj studenata koji nemaju upisan e-mail u AAI sustavu. Ti studenti neće dobiti e-mail za provjeru podataka ali podatke mogu provjeriti na istoj poveznici naknadno nakon otvaranja AAI@Edu.Hr na matičnoj ustanovi.   U navedenu aplikaciju studenti se prijavljuju putem svog AAI@Edu.Hr elektroničkog identiteta pri čemu će im se dodijeliti jedinstvena identifikacijska oznaka kojom će moći utvrditi svoje mjesto na rang-listi. Ukoliko student primijeti da njegovi podaci u aplikaciji nisu ispravni vezano uz broj ECTS-a i prosjek ocjena, uputa je da se obrati visokom učilištu u svrhu ispravka podataka. Ukoliko podaci o rezultatima državne mature nisu ispravni, student se treba obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (na e-mail adresu koja je upisana u aplikaciji). Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na stem-stipendije@mzo.hr.   Podatke je moguće ispraviti zaključno s danom 10. studenim 2017. godine do 12:00 h. Ukoliko do navedenog vremena nisu ispravljeni podaci uzet će se podaci koji su navedeni u aplikaciji te će Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti na temelju tih podataka izraditi rang-liste.   Podsjećamo kako se dodjela stipendija provodi temeljem Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (NN61/17https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_06_61_1414.html>, i NN 95/17https://narodne-ovine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2017_09_95_2196.html>), odnosno temeljem podataka koje su Ministarstvu dostavila visoka učilišta koja izvode studijske programe u STEM područjima znanosti i Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.