Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

13.1.2023.

Oglas za posao

Poliklinika LabPlus Split – raspisuje Natječaji-rad pod nadzorom i pripravnički staž za mag. med.biokemije u laboratoriju u Splitu. Staž je potpuno plaćen, očekivana plaća je oko 40% viša od redovne plaće putem Ministarstva Zdravstva. U Staž je uključeno plaćena edukacija svih seminara,tečajeva i kongresa vezanih uz medicinsku biokemiju. Nakon staža je moguće zasnivanje radnog odnosa na neodređeno vrijeme te upućivanje na specijalizaciju iz medicinske biokemije.  

11.1.2023.

Objava II. kruga dodjele STEM stipendija

Poštovani studenti, obavještavamo Vas da je objavljen II. krug dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/. Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti koji su se prijavili na Javni poziv, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr. Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr do srijede, 18. siječnja 2023. godine, do 12 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije. Važna napomena: Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja Ugovora. Ako u navedenom roku student/ica ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju. Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr označiti Ne prihvaćam stipendiju. U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 106/2022.) izrađeno je ukupno šest rang-listi, odvojeno za STEM nastavničke studijske programe i rang-liste prema razini i godini studija svih studenata prijavljenih na javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini 2022./2023. Pozivamo Vas da redovito prate mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja u svrhu daljnjih saznanja o ovogodišnjoj dodjeli stipendija.

10.1.2023.

Pliva - oglas za studentski posao

Pliva oglas za studentski posao Zapošljavamo: Studente za administrativne poslove u Sterilnoj proizvodnji (m/ž) Vaš profil:  student/ica završne godine ili apsolvent/ica FKIT-a, FBF-a, PBF-a ili PMF-a (smjer Kemija)  student/ica s mogućnošću rada preko studentskog ugovora  raspoloživi ste minimalno 20 h tjedno kroz duži vremenski period  aktivno se služite engleskim jezikom i dobro poznajete MS Office alate U odjelu Sterilne proizvodnje Vaše odgovornosti uključivat će:  pregled kontrolnika proizvodnih serija  pomoć kod popunjavanja i obrade podataka kod praćenja proizvodnje  pomoć kod prikupljanja podataka kod istraga odstupanja  slaganje dokumentacije i vođenje arhive obrazaca  ostale administrativne poslove vezane uz sterilnu proizvodnju Započnite svoj profesionalni razvoj u PLIVI! Ukoliko želite raditi u izuzetno poticajnoj okolini koja prepoznaje značenje i ulogu zaposlenika, surađivati sa stručnjacima iz svih područja – postanite i Vi dio PLIVINOG tima! Ako ste u navedenom radnom mjestu prepoznali izazov za svoju karijeru te udovoljavate navedenim uvjetima, prijavite se najkasnije do 17. siječnja 2023. na poveznici https://cloud.teva-europe.com/student_job.

10.1.2023.

Dodjela nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021./22.

15.12.2022 u kinu Forum studentskog doma Stjepan Radić održana je svečanost dodjele nagrada najboljim studentima sportašima Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2021./22. Prema Europskoj sveučilišnoj sportskoj organizaciji (EUSA), zahvaljujući ostvarenim sportskim rezultatima na europskim sveučilišnim igrama, Sveučilište u Zagrebu je najbolje europsko sportsko sveučilište u 2022. godini. Slika 1. (Hana Petrović i Kevin Češljar na dodjeli nagrada) Hana Petrović -Odbojka ž (3.mjesto) Kevin Češljar - Taekwondo m (3.mjesto) Karla Brekalo - Veslanje 2xSŽ (5.mjesto) Čestitamo svima na ostvarenim rezultatima! Isto tako, čestitamo i ostalim studentima FBF-a na sportskim ostvarenjima u akademskoj godini 2021./22., a posebno ženskoj veslačkoj ekipi (1.mjesto sveučilišna utrka osmeraca) i ženskoj odbojkaškoj ekipi (4.mjesto sveučilišna odbojkaška liga). Mislav Škovran, mag.cin Nastavnik TZK"

13.12.2022.

Anketiranje u istraživanju EUROGRADUATE

Poštovani, obavještavamo vas da je s danom, 12. prosinca 2022. godine, započelo anketiranje u istraživanju EUROGRADUATE.  Anketiranje se provodi na način da osobe koje su stekle diplomu u akademskim godinama 2016./2017. i 2020./2021. dobiju poveznicu za ulazak u anketu na svoju e-mail adresu. Kako se radi o gotovo 65.000 diplomiranih pozivi će na stizati postupno u narednom razdoblju. Ukoliko bilo tko među osobama s diplomom iz ciljane skupine želi odmah svoju pristupnicu u istraživanje istu može zatražiti na e-mail: eurograduate@mzo.hr .

8.12.2022.

Rezultati Javnog poziva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2022./2023.

Poštovani studenti, obavještavamo Vas da su objavljene rang-liste državne STEM stipendije. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.             Studenti AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr te jedinstvenom identifikacijskom oznakom provjeravaju mjesto na rang-listi. Studenti koji su na rang-listi u kvoti, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni elektroničkom poštom da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti koji su se prijavili na Javni poziv, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje mjesto na rang-listi provjeriti u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr. Za prihvaćanje državne STEM stipendije potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr do srijede, 14. prosinca 2022. godine, do 12 sati, označiti Izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, zatim prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati isključivo IBAN žiroračuna koji glasi na ime i prezime dobitnice/dobitnika STEM stipendije. Važna napomena: Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja Ugovora. Ako u navedenom roku student/ica ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju. Ako student/ica odbija državnu STEM stipendiju, potrebno je u mrežnoj aplikaciji stemstipendije.mzo.hr označiti Ne prihvaćam stipendiju. U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 106/2022.) izrađeno je ukupno šest rang-listi, odvojeno za STEM nastavničke studijske programe i rang-liste prema razini i godini studija svih studenata prijavljenih na javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini 2022./2023.

24.11.2022.

Pliva - oglas za studentski posao

STUDENTE ZA RAD U ODJELU KOMERCIJALNOG POSLOVANJA (m/ž) Kao član Tevinog odjela Komercijalnog poslovanja imat ćete priliku za učenje i razvoj u internacionalnom okruženju te raditi na: evidenciji kvartalnih zaliha lijekova administrativnim aktivnostima vezanim uz kvartalne zalihe lijekova Vaš profil: student/ica EFZG-a ili FBF-a, s mogućnošću rada preko studentskog ugovora raspoloživi ste za kvartalni način rada: 30ak h tjedno svakih nekoliko mjeseci (tijekom siječnja, travnja, srpnja i listopada) kroz duži vremenski period odlično se koristite engleskim jezikom zainteresirani ste za administrativne poslove vezane uz kvartalne zalihe lijekova dobro poznajete MS Office alate Kao član Tevinog odjela Komercijalnog poslovanja imat ćete priliku za učenje i razvoj u internacionalnom okruženju. Započnite karijeru i postanite dio PLIVINOG tima koji pruža priliku za razvoj kroz rad na izazovnim i dinamičnim zadacima! . Ako ste u navedenom radnom mjestu prepoznali izazov za svoju karijeru te udovoljavate navedenim uvjetima, prijavite se najkasnije do 2. prosinca 2022. na poveznici https://cloud.teva-europe.com/student_job.

23.11.2022.

Natječaj za Erasmus+ kombinirane intenzivne programe (blended intensive programmes - BIP) za razdoblje do 31. listopada 2023.

Poštovani,   Sveučilište u Zagrebu raspisalo je NATJEČAJ ZA KOMBINIRANE INTENZIVNE PROGRAME (_BLENDED INTENSIVE PROGRAMMES – BIP_) u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 unutar programskih zemalja (KA131) za razdoblje od 1. siječnja do 31. listopada 2023.   Natječaj je objavljen na http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/

15.11.2022.

Erasmus+ stručna praksa, 2. krug natječaja za ak. god. 2022./23. - objavljen

Poštovani studenti, objavljen je novi Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) - 2. krug Natječaja za ak. god. 2022./23. Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/2-krug-natjecaja-za-mobilnost-studenata-erasmus-strucna-praksa-akademska-godina-202223/   Drugi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 1.2.2023.- 31.7.2023.   Završetak mobilnosti je najkasnije 30.9.2023.   Krajnji rok za online prijave je 28.2.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska.   Krajnji rok za dostavu prijavne dokumentacije je 28.2.2023. do kraja dana - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska.   Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.   VAŽNO: Postupak prijave je, jednako kao i do sad, predviđen isključivo elektroničkim putem. Naime, predviđeno je da svaki student-prijavitelj ispunjava svoju online prijavu, a da nakon toga dostava popratne prijavne dokumentacije ide isključivo preko koordinatora sa sastavnica, slanjem na email adresu natjecaj.placement@unizg.hr.

10.11.2022.

RAZGOVORI O NAPREDNOM RAČUNANJU U SRCU

Pod okriljem Programa za zajednicu, u Srcu se od 14. do 16. studenog organizira niz događanja namijenjenih znanstvenoj zajednici s ciljem jednostavne i učinkovite primjene infrastrukture HR-ZOO za provođenje računalno-zahtjevnih istraživanja. Tim e-znanstvenika specijaliziran za podršku znanstvenicima predstavit će mogućnosti uporabe naprednog računanja u području računalne kemije, bioinformatike i strojnog učenja, a brojni panelisti predstavit će svoja iskustva u primjeni HPC tehnologija u radu i izložiti potencijal primjene naprednog računanja u specifičnim znanstvenim područjima.