Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

„It Starts With You“: vi ste najzaslužniji za vaše mentalno zdravlje

15.1.2024.

Tim Evaluacije i ove godine nastavlja s projektom „It Starts With You“! Ovaj projekt se sastoji od skupa radionica kojima je cilj upoznati sve zainteresirane s najčešćim temama mentalnog zdravlja. Stručnjaci iz različitih područja će na seriji radionica predočiti izazove s kojima se studenti često susreću, njihove podloge,  primjere rješenja te normalizirati razgovor o mentalnom zdravlju.

Prva radionica će se održati 17. siječnja u 18 sati u dvorani B2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a tema će biti Suočavanje s negativnim mislima. Predavanje će održati Jelena Ćubelić, magistra psihologije i kognitivno-bihevioralni psihoterapeut u edukaciji te će nam objasniti koja je podloga negativnih misli i kako ih prepoznati, izazvati i pretvoriti u racionalne misli.

Naslov druge radionice je Prokrastinacija – koja je podloga i kako je izbjeći, a održat će ju Mateja Marinić, magistra edukacijske rehabilitacije i edukantica transakcijske analize, smjer psihoterapija, 30. siječnja također u 18 sati u dvorani B2 na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Cilj ove radionice je pružiti osnovne uzroke nastanka prokrastinacije i predložiti praktične savjete kako se s njom suočiti, što je posebno korisno za ovo nadolazeće razdoblje ispita. 

Nove radionice će se održati i u veljači i ožujku, a za više detalja o njima pratite našu web stranicu kao i društvene mreže. 

Na svakoj radionici sudionici će imati priliku osvojiti jednu nagradnu knjigu. Nagradna knjiga za prvu radionicu je “Iznova ispiši stranice svog života” autorica Anna de Simone i Ana Maria Sepe, koja čitatelje vodi na put istraživanja njihove osobnosti koristeći znanstveno dokazane psihološke teorije. Na drugoj radionici jedna će osoba imati priliku dobiti “Dnevnik mentalnoga zdravlja” autorica Blanke Orhanović, Grete Gomblar i Karle Lončarić iz udruge kako si? u kojem se daju lekcije i tehnike kojima se radi na tjelesnom, misaonom i emocionalnom doživljavanju, odnosu prema samome sebi i socijalnim odnosima s drugim ljudima.

Svi zainteresirani za ove teme te oni koji žele naučiti više o mentalnom zdravlju kao i o sebi samima, za sudjelovanje na radionicama mogu se prijaviti putem forme

Saznajte više!

Ako želite pročitati više blogova i saznati sve o projektima koje provodimo, posjetite našu web stranicu. Kako ne biste propustili najnovije informacije o radu Udruge, zapratite nas na društvenim mrežama – FacebookuInstagramuLinkedInuYouTubeu i TikToku. Pretplatite se i na naš newsletter kako biste dobili sve obavijesti o radu Udruge na mail.