Preskočite na glavni sadržaj

dr. sc. Kristina Radić

dr. sc. Kristina Radić

Dr. sc. Kristina Radić je viša asistentica zaposlena na Zavodu za prehranu i dijetoterapiju. Njezino područje istraživanja obuhvaća razvoj održivih postupaka ekstrakcije bioaktivnih komponenti iz prehrambenog otpada. Posebno se fokusira na formulaciju nutraceutika i optimizaciju in vitro modela s ciljem proučavanja bioraspoloživosti biološki aktivnih spojeva iz hrane. U nastavi sudjeluje kao suradnica na kolegijima integriranog preddiplomskog i diplomskog studija farmacije i medicinske biokemije, uključujući kolegije: Fiziološki i biokemijski aspekte prehrane, Biokemija prehrane, Dijetoterapija, Nutrition Therapy te Klimatske promjene i zdravlje.

  • 2016. - 2021. Poslijediplomski doktorski studij ˝Farmaceutsko-biokemijske znanosti˝ (Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; akademski stupanj: doktorica znanosti; mentorica: prof. dr. sc. Dubravka Vitali Čepo)
  • 2009. - 2015. Integrirani prediplomski i diplomski studij ˝Farmacija˝ (Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; akademski stupanj: magistra farmacije; mentorica: prof. dr. sc. Jerka Dumić)
  • 2022. - danas. Viša asistentica na Zavodu za prehranu i dijetoterapiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2016. - 2022. Asistentica na Zavodu za prehranu i dijetoterapiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2019. Zavod za kemijske znanosti, Farmaceutski fakultet, Sveučilište u Portu, Porto, Portugal
  • 2018. Sveučilište u Kopenhagenu, Kopenhagen, Danska
  • 2015. Zavod za biokemijske znanosti ˝Alessandro Rossi Fanelli˝, Sveučilište Sapienza, Rim, Italija
  • 2023. - danas. Primjena održivih principa ekstrakcije i formulacije u razvoju nutraceutika iz otpada rajčice (ExtracTom-App) - HRZZ istraživački projekt (suradnica)
  • 2023. - danas. Neretvanska mandarina-kemijska karakterizacija i inovativni tretmani poslije berbe (CITREA) - HRZZ Uspostavni istraživački projekt (suradnica)
  • 2019. - 2022. Primjena nanobiotehnologije za suplementaciju hrane sa selenom (NutriNTENSe) – HRZZ istraživački projekt (suradnica)
  • 2020. Toksikološki profil bisfenola A i njegovih analoga (BPAnalogInteract) – Bilateralni projekt (suradnica)
  • 2016. - 2018. Održivi razvoj inovacije u hrani-valorizacija otpada masline (NutriOliWa) – HRZZ Uspostavni istraživački projekt (suradnica)
  • 2018. Nagrada za najbolje postersko izlaganje:˝17th World Congress on Nutrition and Food Chemistry˝, London, Velika Britanija
  • Članica znanstvenog/uređivačkog odbora časopisa ˝Antioxidants˝.

Pretraživanje

Vrh