Preskočite na glavni sadržaj

doc. dr. sc. Lovorka Vujić

doc. dr. sc. Lovorka Vujić

dr. sc. Lovorka Vujić zaposlena je kao docentica na Zavodu za kemiju prehrane. Voditeljica je  kolegija „Biokemija prehrane“ za Studij medicinske biokemije i suradnica na kolegijima  „Zdravstvena ekologija“ i „Dijetoterapija“. Njezin znanstveni rad usmjeren je na razvoj funkcionalne hrane poboljšanih nutritivnih i protektivnih svojstava, a temelji se na istraživanjima mogućnosti korištenja različitih sirovina u kreiranju nove generacije nutraceutika.

  • 2013. Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Poslijediplomski doktorski studij, akademski stupanj: doktor znanosti u području biomedicine i zdravstva
  • 2001. Farmaceutsko-biokemijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Diplomski studij medicinske biokemije, akademski stupanj: magistar medicinske biokemije
  • 2015.-danas: docentica na Zavodu za kemiju prehrane Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2013.-2015: viša asistentica na Zavodu za kemiju prehrane Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2003.-2013.: asistentica na Zavodu za kemiju prehrane Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
  • 2003.: „Kemolab“ d.o.o.-laboratorijska oprema i dijagnostički testovi
  • 2001./2002.: Sveučilišna klinika za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma „Vuk Vrhovac“ (pripravnički staž)
  • Suradnica na  projektu HRZZ „Održivi razvoj inovacije u hrani – valorizacija otpada masline“ (broj projekta: IUP-2014-09-9143, 2015.-2018.)
  • Suradnik na dva znanstvena projekta Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske: Konditorski proizvodi na bazi cerealija: nutritivno-tehnološka istraživanja, br. 006621 (2002.-2006.) i Funkcionalna hrana-dijetetski proizvodi na bazi žitarica, br. 006-1130475-0159 (2007.-2013.)
  • Članica Hrvatske komore medicinskih biokemičara (2003. – danas)
  • 2003. – položen stručni ispit

Pretraživanje

Vrh