Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta obranili naslov ukupnog pobjednika Humanijade

9.5.2018.

 

Od 2. do 6. svibnja 2018. godine u Makarskoj se održavala 26. Humanijada čiji su organizatori bili studenti Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Na tom međunarodnom sportsko-edukacijskom susretu biomedicinskih fakulteta sudjelovalo je 700-tinjak studenata iz regije koji su odmjerili snage u 8 sportova u muškoj i ženskoj konkurenciji (futsalu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, tenisu, stolnom tenisu i plivanju) te su prisustvovali interesantnim predavanjima i radionicama. Studenti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su ponovo pokazali sportsku izvrsnost i četvrti put u nizu osvojili ovo natjecanje. Ovog puta je ženski sport odigrao dominantniju ulogu jer su studentice osvojile druga mjesta u odbojci, košarci i futsalu, a muškarci broncu u rukometu. U pojedinačnim sportovima su kao i obično, studenti FBF-a bili izvrsni te su osvojili 2 zlata u plivanju (Matej Svilar leđno i slobodno), 2 zlata u stolnom tenisu (Kristina Benjak i Franjo Josip Marelja) te srebro u stolnom tenisu (Kevin Kovač).

            Tajnik Sportske udruge Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Kevin Kovač, inače izvrstan student studija farmacije prokomentirao je ovaj rezultat: "Uspjeh studenata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta na ovogodišnjoj Humanijadi rezultat je kontinuiranog, višegodišnjeg rada i ulaganja Sportske udruge našeg fakulteta na čelu s dr. sc. Dragom Vujevićem, prof. Nakon vrlo uspješne prethodne godine, gdje smo bili organizatori i ukupni pobjednici Humanijade, nastavili smo s predanim radom te unatoč smjeni generacija zadržali se na samom vrhu među biomedicinskim fakultetima. Ponosni smo na ovakav veliki uspjeh, ali naročito ističemo izvrsne međuljudske odnose među članovima SUFBF-a, koji se međusobno bodre tijekom natjecanja, a u slobodno vrijeme, između utakmica okupljaju i zajednički druže. Ovakva homogena grupa od 60 mladih ljudi, s takvim uzajamnim poštovanjem i iskrenim prijateljskim odnosom, predodređena je za velike stvari. Zahvalni smo fakultetu na pomoći koju nam pruža, a sljedeće godine se nadamo ponavljanju istog rezultata."

U ukupnom poretku, poslije Farmaceutsko–biokemijskog fakulteta, drugo mjesto je osvojio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a treće Medicinski fakultet iz Osijeka.