Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Novosti

10.3.2021.

NATJEČAJ

Sveučilište u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijski fakultet raspisuje    >> N A T J E Č A J   za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radnom mjestu III. vrste – voditelj ostalih ustrojstvenih jedinica, interni naziv: računovodstveni referent za obradu plaće, u punom radnom vremenu, na neodređeno vrijeme   za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste – stručni suradnik, interni naziv: stručni suradnik za ekonomske poslove, u punom radnom vremenu, na određeno vrijeme, zamjena   za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste – stručni suradnik, interni naziv: stručni suradnik za potporu poslovnih procesa, u punom radnom vremenu, na određeno vrijeme   za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto IV. vrste, interni naziv: pomoćni zaposlenik u botaničkom vrtu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, u punom radnom vremenu, na neodređeno vrijeme   za izbor jednog izvršitelja (m/ž) na radno mjesto I. vrste u suradničkom zvanju asistent, u znanstvenom području biomedicina i zdravstvo, polje farmacija, u punom radnom vremenu, na određeno vrijeme, na Zavodu za farmakognoziju, zamjena

8.3.2021.

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta provest će se 23. i 24. ožujka 2021. godine od 8,00 do 20,00 sati u Dvorišnoj prostoriji Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, A. Kovačića 1. Na sljedećoj poveznici možete pronaći popis birača, kandidacijski obrazac i ostale dokumente vezano za studentske izbore - Farmaceutsko-biokemijski fakultet • Studenski izbori (unizg.hr) Temeljem članka 14. stavak 3. Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu svaki student može od izbornog povjerenstva tražiti ispravak ili dopunu popisa birača najkasnije tri radna dana prije održavanja izbora. O zahtjevu će izborno povjerenstvo odlučiti bez odlaganja. Odluka izbornog povjerenstva je konačna. Sva dokumentacija u svezi studentskih izbora 2020./2021. objavljena je i na web stranici Sveučilišta u Zagrebu - Studentski izbori 2020./2021. (unizg.hr)

3.3.2021.

STEM stipendije – objavljene rang liste VI. kruga dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021.

Poštovani studenti,  ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.  

3.3.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Hrvoje Knežević

Obrana završnog specijalističkog rada Hrvoja Kneževića, studenta poslijediplomskog specijalističkog studija Razvoj lijekova pod naslovom " Sustavi kvalitete za izradu lijekova u ljekarničkim zdravstvenim ustanovama ". Obrana će se održati online u utorak, 9. ožujka 2021. godine, u 17.00 sati.  

3.3.2021.

Natječaji za razmjenu studenata na 5 partnerskih sveučilišta

Poštovani studenti, Središnji ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu objavio je natječaje za razmjenu studenata na 5 partnerskih sveučilišta. Tekst natječaja kao i poveznice na njih nalaze se na linku: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaji-za-stipendije-za-studentsku-razmjenu-u-ak-god-20212022/

1.3.2021.

Obavijest o izboru izvršitelja na radno mjesto I. vrste u suradničkom zvanju asistent

Obavještavamo kandidate prijavljene na javni natječaj objavljen dana 16. prosinca 2020. godine u Narodnim novinama (140/2020), na službenim internetskim stranicama Fakulteta, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u dnevnom tisku te putem Euraxess portala za izbor jednog izvršitelja na radno mjesto I. vrste u suradničkom zvanju asistent, u znanstvenom području biomedicina i zdravstvo, polje farmacija, grana farmacija, na određeno vrijeme, u punom radnom vremenu, na Zavodu za farmakologiju, kako je Sveučilište u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijski fakultet donijelo odluku o izboru kandidata: DALIA VAĐUNEC. Profesionalni životopis kandidata

25.2.2021.

Rektorova nagrada u ak. god. 2020./2021.

Natječaj za dodjelu Rektorovih nagrada za akademsku godinu 2020./2021. Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021. Tekst natječaja dostupan je na poveznici http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/Istrazivanja/Znanstvena_postignuca/Nagrade/Rektorova/2020_2021_Natjecaj_za_dodjelu_Rektorove_nagrade.pdf . Prijava radova za Rektorovu nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, putem poveznice http://www.unizg.hr/rektorova/. Studenti mogu pristupiti ovoj aplikaciji svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom. Rok za prijavu na Natječaj je do srijede 30 lipnja 2021. do 16 sati.   Ispis cijelog prijavljenog rada u dva primjerka, potpisano obrazloženje mentora na obrascu generiranom putem mrežnih stranica Sveučilišta i ako je potrebno, suglasnost Povjerenstva za etičnost eksperimentalnog rada FBF-a studenti trebaju dostaviti u Dekanat Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta srijede 30 lipnja 2021. do 16 sati. U isto vrijeme, elektroničku verziju rada i svih popratnih dokumenata kandidati trebaju dostaviti na adresu elektroničke pošte predsjednika Povjerenstva za studentske i diplomske nagrade (mjug@pharma.hr).   Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade te kriteriji izvrsnosti po kojima će se vrednovati zaprimljeni studentski radovi nalaze se na mrežnim stranicama Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta pod odjeljkom DOKUMENTI, Akti Sveučilišta i Rektorskog zbora, Akti značajni za studente, odnosno Akti Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Pravilnici, Akti značajni za studente. Upute za pisanje i tehničko opremanje radova nalaze se kao Prilog 2 unutar Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade koji je dostupan na poveznici http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/O_Sveucilistu/Dokumenti_javnost/Propisi/Pravilnici/2020_Pravilnik_o_dodjeli_Rektorove_nagrade_-_procisceni_tekst.pdf. Dodatne informacije o sadržaju pojedinih poglavlja studenti mogu naći u uputama za pisanje diplomskog rada koje su objavljene na mrežnim stranicama Fakulteta, na poveznici http://www.pharma.unizg.hr/files/file/Upute-za-izradu-diplomskog-rada_v20120302-2.pdf.

25.2.2021.

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta

Izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta provest će se 23. i 24. ožujka 2021. godine od 8,00 do 20,00 sati u Dvorišnoj prostoriji Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, A. Kovačića 1.   Kandidature za izbor za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta - ispunjeni  kandidacijski obrazac podnose se Izbornom povjerenstvu  Fakulteta putem urudžbenog ureda, Dekanat, ili putem pošte zaključno s 12. ožujka 2021. godine u vremenu od 8,00 do 15,00 sati. Kandidature za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu podnose se Izbornom povjerenstvu Sveučilišta, na Rektorat Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb zaključno s 12. ožujka 2021. godine do 21 sat, odnosno šalju preporučenom poštom zaključno s 12. ožujka do 23,59 sati. Svi studenti preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu biraju 19 kandidata za Studentski zbor Fakulteta, od kojih: 14 kandidata s preddiplomskih i diplomskih studija i 5 kandidata s poslijediplomskih studija. Popis prihvaćenih kandidatura u daljnu proceduru šalje se 15. ožujka 2021., slijedom navedenog ovim putem Vas ljubazno molimo da provjerite datume ukoliko kandidature šaljete poštom. Odluku o raspisivanju izbora za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i kandidacijski obrazac možete pronaći na sljedećoj poveznici - Farmaceutsko-biokemijski fakultet • Studenski izbori (unizg.hr)

25.2.2021.

Javno predstavljanje nacrta doktorskoga rada - G.Poje, M.Marinović i M-L.Jeličić

Velika predavaonica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Ante Kovačića 1, ponedjeljak 8. ožujka 2021. godine, u 13 sati. Pristupnik: Goran Poje, mag. pharm. – "Sinteza, karakterizacija i biološko djelovanje harmicina, harmikina i harmocena"   Velika predavaonica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Ante Kovačića 1, ponedjeljak 8. ožujka 2021. godine, u 14 sati. Pristupnica: Marina Marinović, mag. appl. chem. –  "Harmicini amidnog tipa kao potencijalni antimalarici"   Velika predavaonica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Ante Kovačića 1, ponedjeljak 8. ožujka 2021. godine, u 15 sati. Pristupnik: Mario-Livio Jeličić, mag. appl. chem. – " Analitičke metode u određivanju fizikalno-kemijske kompatibilnosti 5-aminosalicilata i folne kiseline kao preduvjet razvoja fiksne kombinacije lijekova"

25.2.2021.

Obrana završnog specijalističkog rada - Jelena Smoljanović Resanović

Obrana završnog specijalističkog rada Jelene Smoljanović Resanović, studentice poslijediplomskog specijalističkog studija Klinička farmacija pod naslovom „Farmakogenomička testiranja kandidata za transplantaciju bubrega i terapijski ishodi“ će se održati online u petak, 26. veljače 2021. godine, u 14 sati.