Farmaceutski-biokemijski fakultet

Sveučilište u Zagrebu
Farmaceutsko-biokemijski fakultet
od 1882. godine

Drugi "VIRTUALNI KONGRES", 15&16.12.2016. godine

22.12.2016.
Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) već drugu godinu za redom organizira Virtualni kongres pod nazivom Boost your limits. Kongres je održan 15. i 16. prosinca u prostorijama Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta.

 

Ovaj novi projekt još uvijek je jedinstven u svijetu među studentima farmacije, a svim sudionicima nudi razmjenu znanja i iskustava uz niz zanimljivih predavanja. Kongres se održava putem online platforme Adobe Connect Sveučilišnog računalnog centra (SRCE), Sveučilišta u Zagrebu, a studenti i predavači se u virtualnu sobu spajaju putem Interneta pomoću jednog klika mišem. Na ovaj potpuno besplatni dvodnevni događaj prijavilo se više od 250 studenata iz 30-ak zemalja svijeta – Bugarske, Srbije, Makedonije, Portugala, Sudana, Egipta, Kostarike, Bangladeša, Tajvana, ali i mnogih drugih, što govori o rastućoj popularnosti našeg Virtualnog kongresa.

Teme stručnih predavanja Kongresa su uključivale razvoj tehnologije i nova znanstvena otkrića te kako ona utječu na napredak farmaceutske struke. Također, kroz niz takozvanih Flash predavanja, gdje su stručnjaci iz pojedinih farmaceutskih područja predstavili svoj posao i karijeru, prikazali smo mogućnosti profesionalnog, ali i osobnog rasta i razvoja farmaceuta i medicinskog biokemičara. Iz toga proizlazi i sam naziv Kongresa čime smo željeli poručiti svim sudionicima kako kontinuirano trebaju ulagati u sebe i težiti ka novim saznanjima.

Iz medija